Suklaakakku ja raparperihilloke
Klassinen suklaakakku kruunaa onnistuneen aterian. Raparperihilloke tekee kakusta erityisen juhlavan. Tarjoa lisänä kermavaahtoa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10 palaa
- 250 g tummaa suklaata
- 250 g suolatonta voita
- 4 dl tomusokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 4 munaa
- 1 appelsiini
Raparperihilloke
- 3 dl sokeria
- 1½ dl vettä
- 1 appelsiini
- 3 tähtianista
- 5 raparperinvartta, noin 500 g
Lisäksi
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Suklaakakku: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka. Paloittele suklaa, voi ja tomusokeri kulhossa kuumassa vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Lisää jauhot siivilän läpi hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon munat. Pese appelsiini hyvin. Raasta uloin kuorikerros ja purista mehu. Lisää mehu ja raastettu kuori taikinaan. Sekoita ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunissa 18-20 minuuttia.
2. Raparperihilloke: Pese appelsiini hyvin. Raasta appelsiinin uloin kuorikerros ja purista maku. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri, appelsiinimehu, appelsiininkuori ja tähtianis. Kuori raparperi ja leikkaa siitä pitkiä paloja. Keitä palat sokeriliemessä
hieman pehmeiksi. Nosta kattila levyltä ja anna jäähtyä. Tarjoile hilloke ja kermavaahto suklaakakun kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka