Sitruunavanukasta aprikoosikastikkeella

Tämä on raikas, sitruunainen vanukas. Saadaksesi kastikkeen tasaiseksi ja kauniiksi, tarvitset tehosekoittimen tai monitoimikoneen.

Neljälle

  • 2 sitruunaa
  • 125 g margariinia
  • 2 dl kidesokeria
  • 4 kananmunaa
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 dl maitoa

Aprikoosikastike

  • 12 kuivattua aprikoosia
  • ½ dl raakaruokosokeria
  • 1 dl vettä

Koristeluun

  • tuoreita mustikoita

Tarvitset myös

  • 4 uuninkestävää annosvuokaa

Valmistusohje

1. Pese sitruunat tarkoin. Sekoita margariini ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Raasta sitruunoiden ohut, keltainen kuori ja lisää se margariini-sokerivaahtotaikinaan. Purista sitruunamehu ja lisää se taikinaan. Lisää myös munankeltuaiset, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita hyvin.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuumenna maitoa hieman ja vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi – sinun on voitava kääntää kulho ylösalaisin, ilman että vaahto valuu ulos. Voitele vuoat. Sekoita taikinaan maito ja valkuaisvaahto. Kaada kaikki vuokiin. Laita vuoat uunipannuun, laita se uuniin ja kaada pannuun kuumaa vettä, niin että se ulottuu annosvuokia noin keskiväliin. Paista 40 minuuttia tai kunnes vanukkaat ovat kauniin kullanruskeita.

3. Aprikoosikastike: Suikaloi aprikoosit ja laita ne kattilaan sokerin ja veden kera. Kuumenna ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Tarjoile hieman jäähtynyt vanukas aprikoosikastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!