Pasta Carbonara – näin italialainen sen tekisi!

Kokeile Sivumaku-blogin helppoa ja suosittua Pasta Carbonara -reseptiä.

  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 400 g spagettia tai bucatinia
  • 170 g luomupekonia/pancettaa/guancialea
  • 150 g raastettua pecorinoa
  • 2-3 kananmunaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

  1. Lisää pilkottu guanciale ( tai pancetta/ pekoni) kylmälle paistinpannulle. Laita pannu lämpiämään miedolla lämmöllä. Anna rasvan sulaa ja pekonin/pancettan/guacialen rapeutua.
  2. Laita sillä välin pastavesi kiehumaan suureen kattilaan. Lisää veteen 3 rkl suolaa. Lisää pasta ja keitä al denteksi. Ota kupillinen pastavetta talteen. Kaada pasta siivilään. Kippaa pasta takaisin isoon kattilaan.
  3. Riko kananmunat sekaan sekoittaen voimakkaasti, jotta kananmuna ei ehdi hyytyä klimpeiksi. Sekoita mukaan pekoni/pancetta/guanciale. Mikäli pasta vaikuttaa kuivalta, lisää mukaan loraus keitinvettä. Sekoita mukaan pecorino ja mustapippuri. Annostele ja nauti.



Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!