- Lisää pilkottu guanciale ( tai pancetta/ pekoni) kylmälle paistinpannulle. Laita pannu lämpiämään miedolla lämmöllä. Anna rasvan sulaa ja pekonin/pancettan/guacialen rapeutua.
- Laita sillä välin pastavesi kiehumaan suureen kattilaan. Lisää veteen 3 rkl suolaa. Lisää pasta ja keitä al denteksi. Ota kupillinen pastavetta talteen. Kaada pasta siivilään. Kippaa pasta takaisin isoon kattilaan.
- Riko kananmunat sekaan sekoittaen voimakkaasti, jotta kananmuna ei ehdi hyytyä klimpeiksi. Sekoita mukaan pekoni/pancetta/guanciale. Mikäli pasta vaikuttaa kuivalta, lisää mukaan loraus keitinvettä. Sekoita mukaan pecorino ja mustapippuri. Annostele ja nauti.
Makuja
Pasta Carbonara – näin italialainen sen tekisi!
Julkaistu 02.03.2015 11:16
Kokeile Sivumaku-blogin helppoa ja suosittua Pasta Carbonara -reseptiä.
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 400 g spagettia tai bucatinia
- 170 g luomupekonia/pancettaa/guancialea
- 150 g raastettua pecorinoa
- 2-3 kananmunaa
- mustapippuria
- suolaa