Skjåkin ohraa

Sæter rømme on täyteläinen norjalainen erikoisuus, joka muistuttaa hapankermaa. Sitä valmistetaan perinteisesti vuoristossa olevilla maatiloilla. Se muistuttaa ranskankermaa, jota voidaan aivan hyvin käyttää sæter rømmen sijasta.

4 annosta

  • 80 g kuorittua ohraa
  • ¾ l kanalientä
  • 100 g kovaa juustoa (esim. Jarlsberg tai mieto emmental-juusto)
  • 2 rkl norjalaista rømmeä tai ranskankermaa
  • 150 g sieniä
  • 15 g voita
  • suolaa ja pippuria
  • viinietikkaa

Valmistusohje

Liota ohraa vedessä 12 tunnin ajan.

Kaada ohra kattilaan yhdessä kanaliemen kanssa ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori kiehuvan nesteen päälle syntyvä vaahto pois. Vähennä lämpöä ja anna ohran kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia tai kunnes ohra on pehmeää ja melkein kaikki kanaliemi on haihtunut kattilasta.

Puhdista sienet ja paloittele ne. Paista sienet paistinpannussa, lisää suolaa ja pippuria.

Sekoita sienet ohran kanssa kattilassa. Lisää raastettua juustoa, jotta seos muuttuu paksuksi ja rømmeä, jotta seos muuttuu kermaiseksi – à la risotto.

Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta joukkoon muutama tippa viinietikkaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!