Sahramirisottoa sienten kanssa
Sienirisoton valmistat puolessa tunnissa. Tämä on helppo valmistaa, ja voidaan tarjoilla sellaisenaan tai lisukkeiden kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 dl arborioriisiä
- 300 g tuoreita herkkusieniä
- 1 pkt sahramia
- 1 keltasipuli
- 1 l kasvislientä
- 2 rkl voita
- 3 rkl juustoraastetta
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia voissa ilman että se saa väriä. Lisää sienet ja paista muutama minuutti samalla sekoittaen.
2. Lisää riisi ja sekoita kunnolla. Lisää 1 tl suolaa. Kaada päälle hieman lientä, laita kansi päälle. Anna risoton kiehua erittäin matalalla lämmöllä ja lisää lientä sekoittaen aina välillä. 10 minuutin jälkeen lisää myös sahrami, ja 10 minuutin jälkeen risotto on valmis. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla.
3. Ota pata liedeltä ja lisää juustoraaste. Aseta tarjolle myös lisäjuustoa ja pippurimylly, jotta vieraat saavat halutessaan maustaa risottoa itse.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"