Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sahramirisottoa sienten kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sienirisoton valmistat puolessa tunnissa. Tämä on helppo valmistaa, ja voidaan tarjoilla sellaisenaan tai lisukkeiden kera.

Neljälle

  • 4 dl arborioriisiä
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 pkt sahramia
  • 1 keltasipuli
  • 1 l kasvislientä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl juustoraastetta
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia voissa ilman että se saa väriä. Lisää sienet ja paista muutama minuutti samalla sekoittaen.

2. Lisää riisi ja sekoita kunnolla. Lisää 1 tl suolaa. Kaada päälle hieman lientä, laita kansi päälle. Anna risoton kiehua erittäin matalalla lämmöllä ja lisää lientä sekoittaen aina välillä. 10 minuutin jälkeen lisää myös sahrami, ja 10 minuutin jälkeen risotto on valmis. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla.

3. Ota pata liedeltä ja lisää juustoraaste. Aseta tarjolle myös lisäjuustoa ja pippurimylly, jotta vieraat saavat halutessaan maustaa risottoa itse.

Tuoreimmat aiheesta

Sienirisotto