Mintulla maustettua herne-savupekonirisottoa
Tällä keittiömestari Sami Tallbergin reseptillä luot perinteiselle italialaiselle risotolle uusia vivahteita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Reseptin tarjoaa
- 4 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 200 g vähärasvaista savupekonia
- 2 laakerinlehteä
- ½ nippua timjamia
- ½ dl öljyä
- 4 dl risottoriisiä
- 4 dl valkoviiniä
- n. 2 l kasvis- tai kanalientä
- 2 rkl hienonnettuja mintun lehtiä
- 4 dl herneitä (tuoreet herneet esikeitetään 5 minuutin ajan suolalla maustetussa vedessä, pakasteherneet sulatetaan ja lisätään sellaisenaan)
- 2 dl Alpro soya -ruoanlaittovalmistetta
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja paloittele savupekoni. Hienonna timjami.
2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipulia, murskattuja valkosipulinkynsiä, pekonia, laakerinlehtiä ja timjamia öljyssä, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
3. Lisää joukkoon risottoriisi. Kuullota kolmen minuutin ajan, jotta riisin huokonen pinta avautuu.
4. Lisää kattilaan valkoviini. Anna kiehua, kunnes viini kiehunut kasaan noin puoleen alkuperäisestä määrästä.
5. Lisää joukkoon kasvis- tai kanaliemi neljässä erässä välillä sekoitellen. Sekoittelun tarkoituksena on tietty välttää risoton pohjaan palaminen, ja samalla edistää riisin oman tärkkelyksen vapautumista, joka tekee risotolle tyypillisen rakenteen. Liika sekoittelu saattaa tehdä risotosta puuromaisen.
6.Kun riisi on al dente ja rakenne vaikuttaa sopivalta, lisää joukkoon minttu, herneet ja ruoanlaittovalmiste. Anna kiehahtaa ja sekoita kuminuolijalla tai puulastalla ilmavasti puolen minuutin verran jotta risottoon syntyy kuohkeutta.
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku