Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mintulla maustettua herne-savupekonirisottoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tällä keittiömestari Sami Tallbergin reseptillä luot perinteiselle italialaiselle risotolle uusia vivahteita.

Reseptin tarjoaa

  • 4 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 200 g vähärasvaista savupekonia
  • 2 laakerinlehteä
  • ½ nippua timjamia
  • ½ dl öljyä
  • 4 dl risottoriisiä
  • 4 dl valkoviiniä
  • n. 2 l kasvis- tai kanalientä
  • 2 rkl hienonnettuja mintun lehtiä
  • 4 dl herneitä (tuoreet herneet esikeitetään 5 minuutin ajan suolalla maustetussa vedessä, pakasteherneet sulatetaan ja lisätään sellaisenaan)
  • 2 dl Alpro soya -ruoanlaittovalmistetta

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja paloittele savupekoni. Hienonna timjami.

2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipulia, murskattuja valkosipulinkynsiä, pekonia, laakerinlehtiä ja timjamia öljyssä, kunnes sipulit ovat pehmenneet.

3. Lisää joukkoon risottoriisi. Kuullota kolmen minuutin ajan, jotta riisin huokonen pinta avautuu.

4. Lisää kattilaan valkoviini. Anna kiehua, kunnes viini kiehunut kasaan noin puoleen alkuperäisestä määrästä.

5. Lisää joukkoon kasvis- tai kanaliemi neljässä erässä välillä sekoitellen. Sekoittelun tarkoituksena on tietty välttää risoton pohjaan palaminen, ja samalla edistää riisin oman tärkkelyksen vapautumista, joka tekee risotolle tyypillisen rakenteen. Liika sekoittelu saattaa tehdä risotosta puuromaisen.

6.Kun riisi on al dente ja rakenne vaikuttaa sopivalta, lisää joukkoon minttu, herneet ja ruoanlaittovalmiste. Anna kiehahtaa ja sekoita kuminuolijalla tai puulastalla ilmavasti puolen minuutin verran jotta risottoon syntyy kuohkeutta.

(MTV3)

Tuoreimmat aiheesta

Risotto