Keventäjän fenkolikeitto
Tuore fenkoli on todellinen herkku, jonka maussa on hiven lakritsia. Jos haluat, voit vahvistaa makua muutamalla ripauksella Pernodta. Käytä tehosekoitinta apuvälineenä keiton valmistamisessa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 200 g tuoretta fenkolia
- 1 rkl voita tai margariinia
- 1 litra kasvislientä
- 1 dl kuohukermaa
- suolaa ja rouhittua valkopippuria
- (muutama tilkka Pernod'ta)
Valmistusohje
1. Huuhdo fenkoli ja poista oksat. Paloittele se ja suikaloi.
2. Sulata voi kattilassa, laita mukaan fenkoli ja kuullota, kunnes se on jonkin verran pehmennyt, muttei vielä saanut väriä. Kaada joukkoon puolet kasvisliemestä ja hauduta noin puolen tunnin ajan, kunnes fenkoli on kypsää.
3. Soseuta fenkoli yleiskoneessa tai tehosekoittimessa. Kaada sose kattilaan, lisää loppu kasvisliemi sekä kerma ja anna kiehua. Mausta suolalla, vastarouhitulla valkopippurilla ja halutessasi muutamalla tilkalla Pernod'ta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka