Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keventäjän fenkolikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tuore fenkoli on todellinen herkku, jonka maussa on hiven lakritsia. Jos haluat, voit vahvistaa makua muutamalla ripauksella Pernodta. Käytä tehosekoitinta apuvälineenä keiton valmistamisessa.

4 annosta

  • 200 g tuoretta fenkolia
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 litra kasvislientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja rouhittua valkopippuria
  • (muutama tilkka Pernod'ta)

Valmistusohje

1. Huuhdo fenkoli ja poista oksat. Paloittele se ja suikaloi.

2. Sulata voi kattilassa, laita mukaan fenkoli ja kuullota, kunnes se on jonkin verran pehmennyt, muttei vielä saanut väriä. Kaada joukkoon puolet kasvisliemestä ja hauduta noin puolen tunnin ajan, kunnes fenkoli on kypsää.

3. Soseuta fenkoli yleiskoneessa tai tehosekoittimessa. Kaada sose kattilaan, lisää loppu kasvisliemi sekä kerma ja anna kiehua. Mausta suolalla, vastarouhitulla valkopippurilla ja halutessasi muutamalla tilkalla Pernod'ta.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto