Tacopiiras

Sellaisena päivänä, jolloin haluat kyllä tarjota jotakin hyvää, mutta sinulla ei riitä aikaa eikä haluakaan, hyvä ratkaisu on pyöräyttää piiras. Täytät piiraan vain herkullisella taco-maustetulla murekkeella ja vips!

Ainekset

  • Neljälle

Piirastakina

  • 150 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 rkl jäävettä

Täyte

  • 500 g sikanautajauhelihaa
  • öljyä paistamiseen
  • 1 pussi taco-maustesekoitusta
  • 1 punainen paprika
  • 1 purkki kidneypapuja (keitettyjä)

Tarjoiluun

  • 2 dl kermaviiliä
  • 100 g nachoja (maissilastuja)
  • vihersalaattia

Valmistusohje

1. Piiraspohja: Lämmitä uni 200 asteeseen. Hakkaa veitsellä voi ja sekoita siihen hakkaamalla jauho, suola ja jääkylmä vesi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja pane lepäämään kylmään, kunnes uuni on riittävän kuuma. Esipaista kuorta 10 minuuttia.

2. Pese paprika ja leikkaa se pienemmiksi paloiksi. Huuhtele kidneypavut ja valuta. Paista jauheliha ja sekoita siihen taco-sekoitus. Sekoita murekeseokseen paprikapalat ja pavut, täytä piiraskuori seoksella ja paista uunissa 10 minuuttia.

3. Nostele piiraalle kermaviilinokareita ja työnnä nachoja pystyyn täytteeseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.