Soijamakaronilaatikko ja sämpylät
Makaronilaatikko on lasten suosikki, mutta tällä kertaa lihan sijaan maistellaankin ruokasuosikin kasvisversiota. Aamupalalta ylijäänyt kaurapuuro hyödynnetään sämpylätaikinaan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Tarvitset
- 250 g täysjyvämakaroneja
- 5 dl soijarouhetta
- Kolmen juuston kermaa
- 5 dl maitoa
- 1 prk tomaattimurskaa
- 3 munaa
- 250 g juustoraastetta
- suolaa, pippuria, yrttiseos
Sämpylät
- 2 dl kaurapuuroa
- kaurahiutaleita 1dl
- vehnäjauhoa n.7dl
- spelttijauhoa 1dl
- auringonkukansiemeniä
- kurpitsansiemeniä
- 6 dl vettä
- 2 pss hiivaa
- hunajaa
Valmistusohje
1. Laita makaronit kiehumaan.
2. Lorauta paisstinpannulle öljyö ja kaada soijarouhe pannulle.
3. Kaada sekaan tomaattimurska ja mausteet ja anna muhia. Jos tuntuu, lisää hieman vettä nesteeksi. Rouhe ei saa olla vetistä makaronilaatikkoa varten.
4. Sekoita kulhossa kerma, munat ja maito.
5. Kaada uunivuokaan makaronit, ja soijarouhe-tomaattiseos, kaada päälle kermaseos ja lopuksi juustoraaste.
6. Painele juustoraaste makaronien sekaan. Laita uuniin 220c n.35min.
Sämpylät:
1. Lämmitä vesi, kaada joukkoon hiiva ja sekoita.
2. Lisää hunaja.
3. Lisää joukkoon kaurapuuro ja jauhoja. Lisää siemenet, kun taikina on vielä löysää.
4. Lisää jauhoja kokoajan käsin alustaen, kunnes taikina tuntuu joustavalta ja irtoaa käsistä.
5. Pyörittele jauhotetulla alustalla taikinasta sämylöitä. Ripottele päälle siemeniä koristeeksi.
6. Paista 220c 15min.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa