Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porkkanakeitto ja lammasvartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä keitto on herkullinen pieni lounas tai illallinen. Jos haluat tarjoilla sen alkuruokana, resepti riittää kuudelle, mutta muista silloin tehdä kaksi varrasta lisää.

Neljälle

  • 300 g luutonta lampaanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 4 porkkanaa
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 7 dl kanalientä
  • ½ tl kidesokeria
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • tuoretta timjamia

Tarvitset myös

  • 4 puista grillitikkua

Valmistusohje

1. Keitto: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja suikaloi porkkanat. Paista sipulia ja porkkanaa öljyssä muutama minuutti. Puserra mukaan valkosipuli, ripottele päälle sokeri. Kaada mukaan viini ja liemi ja anna kiehua n. 15 minuuttia. Sekoita keitto tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja kuumenna juuri ennen tarjoilua.

2. Vartaat: Laita puutikut likoamaan veteen. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele lampaanliha pieniksi paloiksi ja pujota palat vartaisiin. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja penslaa öljyllä. Grillaa grillipannulla tai ruskista paistinpannulla. Paista vartaat valmiiksi uunissa n. 5 minuuttia.

3. Tarjoile keitto neljältä lämpimältä, syvältä lautaselta. Ripottele päälle tuoretta timjamia. Asettele joka lautaselle lammasvarras, koristele myös vartaat timjamilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto