Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Spagetti Svedese

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kylmää pastaa? Kyllä, tämä on erikoinen pastaruoka. Se tarjoillaan muikunmädin kera, kylmänä alkuruokana. Tämän ruotsalaisen pastan esikuvana on kylmä pastaruoka, jota tarjoillaan venäläisen kaviaarin kera italialaisissa huippuravintoloissa. Kotimainen muikunmäti on vähintään yhtä ylellistä. Myös punainen Limfjordin kaviaari sopii mainiosti.

Neljälle

  • 300 g ohutta spagettia
  • 100 g muikunmätiä
  • 1 ½ dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 1 iso nippu ruohosipulia

Valmistusohje

1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. On tärkeää, että keität sen ”al dente”, eli juuri ja juuri kypsäksi. Kaada pasta siivilään ja huuhdo se jääkylmällä vedellä, valuta vesi pois.

2. Hienonna ruohosipuli, 100 g muikunmätiä tarvitset noin 1 dl ruohosipulisilppua. Sekoita muikunmäti varovaisesti ranskankerman ja ruohosipulin kera.

3. Sekoita hyvin valutettu spagetti ja mätisekoitus varovaisesti isossa kulhossa, tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapasta