Spagetti Svedese

Kylmää pastaa? Kyllä, tämä on erikoinen pastaruoka. Se tarjoillaan muikunmädin kera, kylmänä alkuruokana. Tämän ruotsalaisen pastan esikuvana on kylmä pastaruoka, jota tarjoillaan venäläisen kaviaarin kera italialaisissa huippuravintoloissa. Kotimainen muikunmäti on vähintään yhtä ylellistä. Myös punainen Limfjordin kaviaari sopii mainiosti.

Neljälle

  • 300 g ohutta spagettia
  • 100 g muikunmätiä
  • 1 ½ dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 1 iso nippu ruohosipulia

Valmistusohje

1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. On tärkeää, että keität sen ”al dente”, eli juuri ja juuri kypsäksi. Kaada pasta siivilään ja huuhdo se jääkylmällä vedellä, valuta vesi pois.

2. Hienonna ruohosipuli, 100 g muikunmätiä tarvitset noin 1 dl ruohosipulisilppua. Sekoita muikunmäti varovaisesti ranskankerman ja ruohosipulin kera.

3. Sekoita hyvin valutettu spagetti ja mätisekoitus varovaisesti isossa kulhossa, tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.