Mäti-katkarapupasta
Tämä erittäin juhlava ruoka valmistu helposti ja nopeasti. Lisäksi se sopii mainiosti myös vieraille tarjottavaksi. Tarjoa lisänä rapeakuorista valkosipulileipää.
4 annosta
- 500 g tuorepastaa
- 4 dl kuorittuja katkarapuja
- 1 prk punaista mätiä
- 1 punasipuli
- 1 prk kevytranskankermaa
- 3 dl ruokakermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.
2. Hienonna punasipuli. Kiehauta ranskankerma ja ruokakerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon punasipuli, mäti ja katkaravut.
3. Sekoita juuri keitetty pasta kastikkeeseen. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka