Isterband - smoolantilainen makkaraherkku
Isterband eli ihramakkara, eräänlainen hapatettu ryynimakkara on alunperin smoolantilainen erikoisuus, joka on levinnyt kaikkialle Ruotsiin. Me pääsemme ehkä lähelle makua kokeilemalla reseptiä tavallisesta ryynimakkarasta. Makkarat on paistettava hyvin vähässä rasvassa valurautapannussa hiljaisella lämmöllä, jolloin niistä tulee uskomattoman rapeita. Perunamuusi on poikaa tuhdin ruoan lisäkkeenä.
Neljälle
- 4 isterband-makkaraa (tai ryynimakkaraa)
- voita paistamiseen
- 1 omena
- 2 etikkakurkkua
- ½ dl hillosipulia
- muutama tuore basilikanlehti
Valmistusohje
1. Leikkaa muutama pitkittäisviilto makkaroihin ja paista ne hyvin vähässä voissa ruskean rapeiksi eli noin 7 minuuttia
2. Kuori omena ja lohko se. Leikkaa myös punajuuret lohkoiksi. Paista punajuurilohkoja voissa ja lisää joukkoon käännellen omenalohkot ja hillosipulit.
3 Jaa makkarat ja punajuuri-omenaseos lämpimille lautasille, koristele basilikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku