Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Isterband - smoolantilainen makkaraherkku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Isterband eli ihramakkara, eräänlainen hapatettu ryynimakkara on alunperin smoolantilainen erikoisuus, joka on levinnyt kaikkialle Ruotsiin. Me pääsemme ehkä lähelle makua kokeilemalla reseptiä tavallisesta ryynimakkarasta. Makkarat on paistettava hyvin vähässä rasvassa valurautapannussa hiljaisella lämmöllä, jolloin niistä tulee uskomattoman rapeita. Perunamuusi on poikaa tuhdin ruoan lisäkkeenä.

Neljälle

  • 4 isterband-makkaraa (tai ryynimakkaraa)
  • voita paistamiseen
  • 1 omena
  • 2 etikkakurkkua
  • ½ dl hillosipulia
  • muutama tuore basilikanlehti

Valmistusohje

1. Leikkaa muutama pitkittäisviilto makkaroihin ja paista ne hyvin vähässä voissa ruskean rapeiksi eli noin 7 minuuttia

2. Kuori omena ja lohko se. Leikkaa myös punajuuret lohkoiksi. Paista punajuurilohkoja voissa ja lisää joukkoon käännellen omenalohkot ja hillosipulit.

3 Jaa makkarat ja punajuuri-omenaseos lämpimille lautasille, koristele basilikalla.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu makkara