Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Spaghetti carbonara

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Carbonara tarkoittaa hiilikauppiaan vaimon tapaan. Tässä ruokalajissa hiiltä symboloi vastarouhittu mustapippuri. Ihana italialaissuosikki, ei vähiten lasten parissa.

4 annosta

  • 500 g spagettia
  • 4 kananmunaa
  • 4 munankeltuaista
  • 1 dl kermaa
  • 100 g parmesaanijuustoraastetta
  • 150 g pekonia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä spagetti runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois ja kaada pastan joukkoon oliiviöljyä. Sekoita.

2. Paloittele pekoni ja paista se pannussa rapeaksi. Ota pekonit pois pannulta ja anna valua talouspaperin päällä.

3. Vatkaa kananmunasta, kermasta ja suolasta vaahtoisa seos. Sekoita joukkoon juustoraaste. Sekoita kananmunaseos pastan joukkoon. Ripottele joukkoon paistettu pekoni ja rouhi pinnalle reilusti mustapippuria. Tarjoa munankeltuaisen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Pasta carbonara