Spaghetti carbonara
Carbonara tarkoittaa hiilikauppiaan vaimon tapaan. Tässä ruokalajissa hiiltä symboloi vastarouhittu mustapippuri. Ihana italialaissuosikki, ei vähiten lasten parissa.
4 annosta
- 500 g spagettia
- 4 kananmunaa
- 4 munankeltuaista
- 1 dl kermaa
- 100 g parmesaanijuustoraastetta
- 150 g pekonia
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä spagetti runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois ja kaada pastan joukkoon oliiviöljyä. Sekoita.
2. Paloittele pekoni ja paista se pannussa rapeaksi. Ota pekonit pois pannulta ja anna valua talouspaperin päällä.
3. Vatkaa kananmunasta, kermasta ja suolasta vaahtoisa seos. Sekoita joukkoon juustoraaste. Sekoita kananmunaseos pastan joukkoon. Ripottele joukkoon paistettu pekoni ja rouhi pinnalle reilusti mustapippuria. Tarjoa munankeltuaisen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti