Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mausteiset lihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lihapullia valmistetaan kaikkialla maailmassa. Tämä mausteinen, intialainen versio tunnetaan nimellä kofka. Valmistukseen tarvitset ison kattilan, johon mahtuvat sekä lihapullat että kastike. Tarjoa riisin kera.

Ainekset

  • 4 annosta

Kastike

  • 1 sipuli
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl currya
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1/4 tl cayennenpippuria
  • 3 dl ruokajogurttia
  • 2 rkl voita

Lihapullat

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 pieni vihreä paprika
  • 1 muna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl juustokuminansiemeniä
  • 2 mausteneilikkaa
  • 1/4 tl jauhettua kardemummaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paloittele tomaatit. Kuullota sipuli ja valkosipulia pari minuuttia. Sekoita joukkoon tomaatit, curry, inkivääri, cayennenpippuri ja 1 tl suolaa. Lisää ruokajogurtti ja hauduta miedolla lämmöllä.

2. Lihapullat: Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa paprika pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Murskaa juustokuminan siemenet ja neilikat huhmareessa. Sekoita keskenään jauheliha, hienonnettu sipuli, valkosipuli ja paloiteltu paprika. Lisää mausteeksi korianteri, juustokumina, neilikka, kardemumma, 1 tl suolaa ja ½ tl vastajauhettua mustapippuria. Muotoile isoiksi lihapulliksi.

3. Lisää pullat kastikkeen joukkoon ja hauduta noin 10 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat