Suklaakakku vaniljavoikreemillä
Suklaa ja vanilja sopivat täydellisesti yhteen. Tarjoile tämä herkullinen kakku kahvin kera tai jälkiruokana.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun, 12 palaan
- 2 dl sokeria
- 2 isoa kananmunaa
- 50 g voita
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl maitoa tai vettä
- 2 rkl kaakaojauhetta
Voikreemi
- 5 munankeltuaista
- 1 dl kermaa
- 1 dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 175 g voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa munia ja sokeria 5 minuuttia sähkövatkaimella, monitoimikoneessa tai käsin. Sulata voi. Lisää maito tai vesi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää nesteeseen. Lisää kaakao, sekoita valmiiksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 25-30 minuuttia.
2. Sekoita keltuaiset, kerma ja sokeri kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja laita kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Poimi vaniljatanko kattilasta ja raaputa siemenet takaisin nesteeseen.
Vatkaa voimakkaasti ja anna seoksen kypsyä, mutta ei kiehua, kunnes se on paksuuntunut. Vatkaa voimakkaasti koko ajan. Kun seos on paksua, anna sen jäähtyä hieman. Lisää sitten kylmä voi vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Anna jäähtyä kokonaan ja jähmettyä jääkaapissa.
3. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, sen ei tule olla keskeltä tahmea. Anna valmiin kakun jäähtyä hieman ja kumoa se sitten, anna jäähtyä täysin. Levitä kylmä voikreemi kylmän kakun päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku