Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ranskalainen suklaakakku vadelmakastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on loistava jälkiruoka suklaata rakastaville. Älä huolestu, vaikka kakku tuntuisi hieman tahmealta uunista otettaessa. Se jähmettyy sopivantuntuiseksi jäähdyttyään.

10 hengelle

  • 225 g tummaa suklaata
  • 225 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl paahdettuja hasselpähkinöitä
  • voita vuoan voiteluun
  • korppujauhoja vuoan leivittämiseen
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g vadelmia
  • 1 tl kidesokeria
  • irtopohjavuoka

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe, kääntele sitten suklaaseos, munaseos ja jauhoseos taikinaksi. Lisää pähkinät ja sekoita.

2. Voitele ja leivitä irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 25 minuuttia. Kakun tulee olla keskeltä hieman tahmea, se jähmettyy jäähtyessään.

3. Kuumenna vadelmat ja sokeri kattilassa. Vatkaa kerma. Tarjoile kakku vadelmakastikkeen ja kermavaahdon kera.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku