Ranskalainen suklaakakku vadelmakastikkeen kera
Tämä on loistava jälkiruoka suklaata rakastaville. Älä huolestu, vaikka kakku tuntuisi hieman tahmealta uunista otettaessa. Se jähmettyy sopivantuntuiseksi jäähdyttyään.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10 hengelle
- 225 g tummaa suklaata
- 225 g voita
- 4 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl paahdettuja hasselpähkinöitä
- voita vuoan voiteluun
- korppujauhoja vuoan leivittämiseen
- 2 dl kuohukermaa
- 100 g vadelmia
- 1 tl kidesokeria
- irtopohjavuoka
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe, kääntele sitten suklaaseos, munaseos ja jauhoseos taikinaksi. Lisää pähkinät ja sekoita.
2. Voitele ja leivitä irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 25 minuuttia. Kakun tulee olla keskeltä hieman tahmea, se jähmettyy jäähtyessään.
3. Kuumenna vadelmat ja sokeri kattilassa. Vatkaa kerma. Tarjoile kakku vadelmakastikkeen ja kermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka