Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suklaakakkua ja päärynämoussea

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän mousseen käytetään päärynöitä, joiden maku korostaa erinomaisesti kakun tummaa suklaata.

Ainekset

  • 4 annosta

Sokeriliemi

  • 1 dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • ½ vaniljatanko
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 päärynä

Suklaakakku

  • 100 g voita
  • 150 g tummaa suklaata
  • 1 rkl konjakkia
  • 6 munaa
  • 2 dl sokeria

Päärynämousse

  • 1 keitetty päärynä
  • 2 rkl päärynäkonjakkia
  • 1 liivatelehti
  • 1 munankeltuainen
  • 1 tl tomusokeria
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa ja sulata palat voihin. Lisää konjakki. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja 1 dl sokeria. Lisää joukkoon suklaaseos. Vaahdota valkuaiset ja loppu sokeri ja kääntele suklaavaahtoon. Kaada taikina suorakulmaiseen, voideltuun vuokaan ja paista 25 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakku.

2. Keitä sokeriliemi sokerista ja vedestä. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet sokeriliemeen. Lisää valkoviini. Kuori päärynä ja poista siemenkota. Keitä päärynä sokeriliemessä pehmeäksi ja anna jäähtyä liemessä.

3. Liota liivatelehti. Kuumenna päärynäkonjakki ja sulata liivatelehti siihen. Soseuta päärynä ja vatkaa munankeltuainen ja tomusokeri. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahto, päärynäsose ja liivatelehtiliuos munavaahtoon. Pane kylmään jähmettymään. Asettele suklaakakun palat lautasille ja annostele päälle päärynämoussea. Koristele päärynäviipaleilla.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku