Suklaavaahto ströselillä

Aina yhtä arvostettu jälkiruoka.

Neljälle-kuudelle

  • 125 g tummaa suklaata
  • 2 munankeltuaista
  • 4 rkl vahvaa kahvia
  • 3 rkl tomusokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • suklaaströseliä

Valmistusohje

1. Sulata suklaa kuivassa kattilassa miedolla lämmöllä, tai mikrossa. Ota suklaa liedeltä ja anna jäähtyä hieman.

2. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan, sitten tomusokeri ja kahvi. Vatkaa kerma ja kääntele suklaamassaan.

3. Kaada vaahto laseihin tai kuppeihin, ripottele päälle strösseli ja laita jääkaappiin 2-3 tunniksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.