Suklaavaahto ströselillä
Aina yhtä arvostettu jälkiruoka.
Neljälle-kuudelle
- 125 g tummaa suklaata
- 2 munankeltuaista
- 4 rkl vahvaa kahvia
- 3 rkl tomusokeria
- 3 dl kuohukermaa
- suklaaströseliä
Valmistusohje
1. Sulata suklaa kuivassa kattilassa miedolla lämmöllä, tai mikrossa. Ota suklaa liedeltä ja anna jäähtyä hieman.
2. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan, sitten tomusokeri ja kahvi. Vatkaa kerma ja kääntele suklaamassaan.
3. Kaada vaahto laseihin tai kuppeihin, ripottele päälle strösseli ja laita jääkaappiin 2-3 tunniksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta