Suklaaleivonnaiset tuoreen mangon ja jäätelön kera
Kun leipoo pehmeitä kakkuja ja muffineja, perussääntö on, ettei taikinaa pidä sekoitella liikaa jauhojen lisäämisen jälkeen. On parasta sekoittaa vain niin, että ainekset juuri ovat sekoittuneet.
Neljälle
- 100 g voita
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 rkl kaakaota
- 1 mango
- ½ l vaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Lisää jäähtynyt voisula. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaakao. Kääntele jauhoseos varoen munavaahtoon. Laita annosvuokia pellille. Jaa taikina vuokiin, täytä vuoat puolilleen tai hieman yli. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 12 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
2. Kuori mango ja poista kivi. Viipaloi.
3. Tarjoile mango leivosten kera jäätelönokareen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku