Vaniljapullat

Nämä pullat ovat helppoja valmistaa ja todella maukkaita. Jos käytät valmista vaniljakreemiä, valmistus käy vieläkin helpommin.

40 kpl

  • 1 kananmuna
  • 2 dl haaleaa maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 200 g voisulaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 ½ rkl vaniljasokeria
  • 8-10 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 2 dl paksua vaniljakreemiä
  • n. 50 g pehmeää voita
  • 50 g rouhittuja pähkinöitä
  • 1 vatkattu kananmuna

Valmistusohje

1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja maito, liuota hiiva seokseen. Lisää voisula, sokeri ja vaniljasokeri. Työstä lopuksi mukaan niin paljon jauhoja että taikinasta tulee notkea eikä se tahmaa.

2. Valmista vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaan, vatkaa se kylmäksi ja mausta vaniljasokerilla.

3. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne pitkulaisiksi. Levitä päälle voita ja vaniljakreemiä, kääri rullalle. Paloittele pitkot ja laita palat paperivuokiin. Penslaa munalla ja ripottele päälle pähkinärouhetta. Paista uunin keskitasolla 275 asteessa 8-10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!