Vaniljapullat

Nämä pullat ovat helppoja valmistaa ja todella maukkaita. Jos käytät valmista vaniljakreemiä, valmistus käy vieläkin helpommin.

40 kpl

  • 1 kananmuna
  • 2 dl haaleaa maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 200 g voisulaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 ½ rkl vaniljasokeria
  • 8-10 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 2 dl paksua vaniljakreemiä
  • n. 50 g pehmeää voita
  • 50 g rouhittuja pähkinöitä
  • 1 vatkattu kananmuna

Valmistusohje

1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja maito, liuota hiiva seokseen. Lisää voisula, sokeri ja vaniljasokeri. Työstä lopuksi mukaan niin paljon jauhoja että taikinasta tulee notkea eikä se tahmaa.

2. Valmista vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaan, vatkaa se kylmäksi ja mausta vaniljasokerilla.

3. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne pitkulaisiksi. Levitä päälle voita ja vaniljakreemiä, kääri rullalle. Paloittele pitkot ja laita palat paperivuokiin. Penslaa munalla ja ripottele päälle pähkinärouhetta. Paista uunin keskitasolla 275 asteessa 8-10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.