Vaniljapullat
Nämä pullat ovat helppoja valmistaa ja todella maukkaita. Jos käytät valmista vaniljakreemiä, valmistus käy vieläkin helpommin.
40 kpl
- 1 kananmuna
- 2 dl haaleaa maitoa
- 50 g hiivaa
- 200 g voisulaa
- 1 dl kidesokeria
- 1 ½ rkl vaniljasokeria
- 8-10 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 2 dl paksua vaniljakreemiä
- n. 50 g pehmeää voita
- 50 g rouhittuja pähkinöitä
- 1 vatkattu kananmuna
Valmistusohje
1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja maito, liuota hiiva seokseen. Lisää voisula, sokeri ja vaniljasokeri. Työstä lopuksi mukaan niin paljon jauhoja että taikinasta tulee notkea eikä se tahmaa.
2. Valmista vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaan, vatkaa se kylmäksi ja mausta vaniljasokerilla.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne pitkulaisiksi. Levitä päälle voita ja vaniljakreemiä, kääri rullalle. Paloittele pitkot ja laita palat paperivuokiin. Penslaa munalla ja ripottele päälle pähkinärouhetta. Paista uunin keskitasolla 275 asteessa 8-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku