Amerikkalaiset suklaamurukeksit
Näissä amerikkalaisissa pikkuleivissä maistuvat pähkinät ja suklaa. Välillä näitä saattaa nähdä jättikokoisina, mutta suloiset, pienemmät pikkuleivät sopivat hyvin suupaloiksi. Nämä ovat mahtavan maukasta luksusta eväskoriin tai puutarhakahveille.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
25 isoon tai 50 pieneen pikkuleipään
- 225 g voita
- 2 ½ dl ruskeaa fariinia
- 1 ¾ dl kidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 3 dl suklaanappeja (tai karkeasti rouhittua tummaa suklaata)
- 1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
Tarvitset myös
- leivinpaperia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla.
2. Työstä voi, fariinisokeri, kidesokeri ja vaniljasokeri yhteen. Lisää munat yksi kerrallaan, sekoita hyvin.
3. Yhdistä jauhot, sooda ja suola. Lisää seos munaseokseen, sekoita, ja lisää suklaa ja pähkinä. Ota taikinasta nokareita leivinpaperille, paista uunissa 8-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka