Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kinkku ja portviinimuhennetut herkkusienet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keittokinkkua ei tarvitse paistaa, sehän on jo kypsää. Sen sijaan sille tekee hyvää nopea pinnan käristys tulikuumalla pannulla.

Kahdelle

  • 350 g keittokinkkua
  • 350 g herkkusieniä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 2-3 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • ½ dl portviiniä
  • tilkka soijaa
  • 1/4 dl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Viipaloi kinkku ja herkkusienet. Paista sieniä voissa, kunnes kaikki neste on haihtunut.

2. Ripota sienille jauho, lisää kermaa vähitellen ja sekoitellen, keitä hiljaa vähintään 30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla, portviinillä ja soijalla.

3. Käristä kinkkuviipaleet nopeasti hyvin kuumalla pannulla. Tarjoile sienimuhennoksen kanssa ja sirottele pinnalle persiljasilppua.

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkua