Kinkku ja portviinimuhennetut herkkusienet

Keittokinkkua ei tarvitse paistaa, sehän on jo kypsää. Sen sijaan sille tekee hyvää nopea pinnan käristys tulikuumalla pannulla.

Kahdelle

  • 350 g keittokinkkua
  • 350 g herkkusieniä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 2-3 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • ½ dl portviiniä
  • tilkka soijaa
  • 1/4 dl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Viipaloi kinkku ja herkkusienet. Paista sieniä voissa, kunnes kaikki neste on haihtunut.

2. Ripota sienille jauho, lisää kermaa vähitellen ja sekoitellen, keitä hiljaa vähintään 30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla, portviinillä ja soijalla.

3. Käristä kinkkuviipaleet nopeasti hyvin kuumalla pannulla. Tarjoile sienimuhennoksen kanssa ja sirottele pinnalle persiljasilppua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.