Kinkku ja portviinimuhennetut herkkusienet
Keittokinkkua ei tarvitse paistaa, sehän on jo kypsää. Sen sijaan sille tekee hyvää nopea pinnan käristys tulikuumalla pannulla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdelle
- 350 g keittokinkkua
- 350 g herkkusieniä
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 2-3 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
- ½ dl portviiniä
- tilkka soijaa
- 1/4 dl persiljasilppua
Valmistusohje
1. Viipaloi kinkku ja herkkusienet. Paista sieniä voissa, kunnes kaikki neste on haihtunut.
2. Ripota sienille jauho, lisää kermaa vähitellen ja sekoitellen, keitä hiljaa vähintään 30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla, portviinillä ja soijalla.
3. Käristä kinkkuviipaleet nopeasti hyvin kuumalla pannulla. Tarjoile sienimuhennoksen kanssa ja sirottele pinnalle persiljasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka