Pennepastaa suklaa-sardellikastikkeessa
Penne alla cioccolato with anchovies yhdistää kaikki tuntemasi maut uudeksi, upeaksi ruokalajiksi!
4 hengelle
- 450 g penne rigate -pastaa
- 3 rkl neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
- 2 kuivattua chilipalkoa murskattuna
- 8 sardellifilettä pieneksi pilkottuna
- 475 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 % ) paloiteltuna
- 115 g hienoja korppujauhoja
- pieni nippu tuoretta persiljaa
Valmistusohje
- Keitä penne suolalla maustetussa vedessä. Kun pasta on kypsymässä, valmista kastike.
- Kuumenna öljy pannulla. Ruskista kevyesti valkosipuli, chili ja sardellit. Kypsennä kunnes valkosipuli on kullanruskeaa ja sardellit hajoavat.
- Lisää suklaa. Kun se on sulanut, lisää korppujauhot.
- Valuta pasta juuri ennen al dente -vaihetta ja lisää kastikkeen joukkoon.
- Lisää persilja ja sekoita hyvin muutaman sekunnin ajan, jotta kastike ja pasta menevät kunnolla sekaisin.
- Tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa