Suklaiset munakoisot
Suklaa ja.munakoiso, hmm, ei aivan tavallinen yhdistelmä!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 2 munakoisoa ohueksi viipaloituna
- karkeaa merisuolaa
- vehnäjauhoja leivitykseen
- neitsytoliiviöljyä uppopaistamiseen
- 450 g suklaata, leikattuna pieniksi paloiksi
- noin 2,4 dl maitoa
- noin 1,2 dl paahdettuja manteleita hienonnettuna
Valmistusohje
Makea ja rapea resepti on kotoisin Italian Amalfin rannikkoalueelta.
- Valmistele munakoiso suolaamalla ohuet siivut ja asettamalla ne siivilään 30 minuutiksi, jotta kitkerä maku lähtisi. Huuhtele ja kuivaa.
- Leivitä munakoisoviipaleet jauhoilla ja uppopaista neitsytoliiviöljyssä vajaassa 200 asteessa. Älä paista liian montaa munakoisoviipaletta kerralla, sillä öljyn lämpötila voi laskea ja munakoisoviipaleista voi tulla liian rasvaisia. Imeytä liika öljy asettamalla munakoisoviipaleet talouspaperin päälle.
- Laita suklaa sulattamista varten ruostumattomasta teräksestä valmistettuun kulhoon, joka asetetaan kattilaan kiehuvan veden ylle vesihauteeseen. Vispilöi joukkoon maitoa, kunnes suklaaseoksen koostumuksesta tulee samettista.
- Aseta rapeat munakoisoviipaleet tarjoiluvadille. Valuta päälle sulatettua suklaata ja ripottele koristeeksi paahdettuja manteleita. Anna vetäytyä hetken huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku