Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Leikkaa kana vatsapuolelta keskeltä halki keittiösaksilla ja painele kuivaksi talouspaperilla. Levitä kana leikkuulaudalle ja ripottele sisäpuolelle 1 ruokalusikallinen suolaa.
Kuori ja paloittele vihannekset, leikkaa valkosipuli poikittain kahdeksi puolikkaaksi. Levitä syvälle uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä, mausta suolalla ja lisää yrtit. Nosta avattu kana kasvisten päälle, hiero pintaan oliiviöljyä ja ripottele päälle toinen ruokalusikallinen suolaa sekä kuivat mausteet.
Nosta pelti uunin keskiosaan ja paahda noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Laske sitten lämpöä 175 asteeseen ja paista vielä 25 minuuttia, kunnes kana on kypsää. Kypsyyden näkee, kun pistää koipilihaan hammastikun: jos reiästä tihkuu kirkasta nestettä, kana on kypsää.