Broilertaskut ja paahdettuja yrttiperunoita
Yllätä vieraasi herkullisilla broileritaskuilla ja paahdetuilla yrttiperunoilla. Näyttävän ruuan valmistat yllättävän helposti.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 4 broilerin rintafileetä
- 150 g maustettua tuorejuustoa
- 10 kpl vihreitä oliiveja
- 10 kpl auringonkuivattuja tomaatteja
- 100 g parmesaania
- 3 dl kanalientä
- 1 pussi dippikastike mausteseosta
- 8 hammastikkua
Paahdetut yrttiperunat
- 600 g kiinteä maltoista perunaa
- 1/2 pnt timjamia
- 1/2 pnt salviaa
- 1 rkl sormisuolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Tee veitsellä syvä viilto fileen sisään niin, että lihaan syntyy tasku.
Hienonna oliivit sekä tomaatit ja sekoita tuorejuuston kanssa keskenään. Lusikoi täytettä taskuun ja sulje reikä kahdella hammastikulla. Ripottele dippikastike-pussin sisältö fileiden pinnalle ja nosta valmiiksi täytetyt fileet uunivuokaan, kaada kanaliemi vuoan pohjalle, raasta päälle tuoretta parmesaania ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuutin ajan.
2. Pese perunat huolellisesti ja jätä kuori pintaan. Leikkaa perunat lohkoiksi ja lisää joukkoon oliiviöljy, mausteet sekä hienonnetut yrtit. Paahda uunissa 220 asteessa 30 minuutin ajan välillä sekoittaen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku