Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broilertaskut ja paahdettuja yrttiperunoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Yllätä vieraasi herkullisilla broileritaskuilla ja paahdetuilla yrttiperunoilla. Näyttävän ruuan valmistat yllättävän helposti.

4 annosta

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 150 g maustettua tuorejuustoa
  • 10 kpl vihreitä oliiveja
  • 10 kpl auringonkuivattuja tomaatteja
  • 100 g parmesaania
  • 3 dl kanalientä
  • 1 pussi dippikastike mausteseosta
  • 8 hammastikkua

Paahdetut yrttiperunat

  • 600 g kiinteä maltoista perunaa
  • 1/2 pnt timjamia
  • 1/2 pnt salviaa
  • 1 rkl sormisuolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Tee veitsellä syvä viilto fileen sisään niin, että lihaan syntyy tasku.

Hienonna oliivit sekä tomaatit ja sekoita tuorejuuston kanssa keskenään. Lusikoi täytettä taskuun ja sulje reikä kahdella hammastikulla. Ripottele dippikastike-pussin sisältö fileiden pinnalle ja nosta valmiiksi täytetyt fileet uunivuokaan, kaada kanaliemi vuoan pohjalle, raasta päälle tuoretta parmesaania ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuutin ajan.

2. Pese perunat huolellisesti ja jätä kuori pintaan. Leikkaa perunat lohkoiksi ja lisää joukkoon oliiviöljy, mausteet sekä hienonnetut yrtit. Paahda uunissa 220 asteessa 30 minuutin ajan välillä sekoittaen.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty broileri