1. Uudet perunat ja äijämössö: Gubbröra on lähes kansallisruoka Ruotsissa, mutta tekee se tuloaan äijämössönä Suomeenkin. Se onkin verrattoman hyvää niin leivän päällä kuin perunoiden seuralaisenakin. Tällä kertaa se kruunaa uudet perunat.
Puolita keitetyt ja jäähdytetyt uudet perunat. Kuori ja silppua sipuli hyvin hienoksi. Hienonna keitetyt munat, mutta älä muussaa liian hienoksi. Leikkaa anjovikset pienemmiksi paloiksi. Riko raaka muna ja ota keltuainen talteen. Sekoita keskenään sipuli, munahake, anjovissilppu, raaka keltuainen ja majoneesi. Jaa seos perunanpuolikkaille. Suikaloi punasipuli ohuelti, hienonna ruohosipuli ja koristele perunasuupalat niillä.
2. Munanpuolikkaat ja kirjolohenmäti: Keitä munat koviksi ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja halkaise ne. Laita jokaiselle munanpuolikkaalle nokare ranskankermaa ja sen jälkeen nokare mätiä. Koristele ruohosipulinkorsilla ja pyöräytä myllystä päälle mustapippuria.