Suolaisia makupaloja
Hyvä alku kesäiselle juhlalle on viileä drinkki ja muutama herkullinen suolapala. Silloin ei tarvita erikseen alkupaloja, vaan voidaan siirtyä suoraan lämpimään ruokaan. Tarjoile makupalat vihreältä salaattipediltä.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Ainekset
- 4 hengelle
Uudet perunat ja äijämössö
- 12 keitettyä uutta perunaa
- 1 sipuli
- 2 kovaksikeitettyä munaa
- 1 pieni purkki anjovista
- 1 raaka munankeltuainen
- 2 rkl majoneesia
- 1/2 punasipuli
- 2 rkl ruohosipulisilppua
Munanpuolikkaat ja kirjolohenmäti
- 4 kovaksikeitettyä munaa
- 50 g kirjolohenmätiä
- 1/2 dl ranskankermaa (crème fraiche)
- muutama ruohosipuli
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Uudet perunat ja äijämössö: Gubbröra on lähes kansallisruoka Ruotsissa, mutta tekee se tuloaan äijämössönä Suomeenkin. Se onkin verrattoman hyvää niin leivän päällä kuin perunoiden seuralaisenakin. Tällä kertaa se kruunaa uudet perunat.
Puolita keitetyt ja jäähdytetyt uudet perunat. Kuori ja silppua sipuli hyvin hienoksi. Hienonna keitetyt munat, mutta älä muussaa liian hienoksi. Leikkaa anjovikset pienemmiksi paloiksi. Riko raaka muna ja ota keltuainen talteen. Sekoita keskenään sipuli, munahake, anjovissilppu, raaka keltuainen ja majoneesi. Jaa seos perunanpuolikkaille. Suikaloi punasipuli ohuelti, hienonna ruohosipuli ja koristele perunasuupalat niillä.
2. Munanpuolikkaat ja kirjolohenmäti: Keitä munat koviksi ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja halkaise ne. Laita jokaiselle munanpuolikkaalle nokare ranskankermaa ja sen jälkeen nokare mätiä. Koristele ruohosipulinkorsilla ja pyöräytä myllystä päälle mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku