Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suolaisia makupaloja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hyvä alku kesäiselle juhlalle on viileä drinkki ja muutama herkullinen suolapala. Silloin ei tarvita erikseen alkupaloja, vaan voidaan siirtyä suoraan lämpimään ruokaan. Tarjoile makupalat vihreältä salaattipediltä.

Ainekset

  • 4 hengelle

Uudet perunat ja äijämössö

  • 12 keitettyä uutta perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 kovaksikeitettyä munaa
  • 1 pieni purkki anjovista
  • 1 raaka munankeltuainen
  • 2 rkl majoneesia
  • 1/2 punasipuli
  • 2 rkl ruohosipulisilppua

Munanpuolikkaat ja kirjolohenmäti

  • 4 kovaksikeitettyä munaa
  • 50 g kirjolohenmätiä
  • 1/2 dl ranskankermaa (crème fraiche)
  • muutama ruohosipuli
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Uudet perunat ja äijämössö: Gubbröra on lähes kansallisruoka Ruotsissa, mutta tekee se tuloaan äijämössönä Suomeenkin. Se onkin verrattoman hyvää niin leivän päällä kuin perunoiden seuralaisenakin. Tällä kertaa se kruunaa uudet perunat.

Puolita keitetyt ja jäähdytetyt uudet perunat. Kuori ja silppua sipuli hyvin hienoksi. Hienonna keitetyt munat, mutta älä muussaa liian hienoksi. Leikkaa anjovikset pienemmiksi paloiksi. Riko raaka muna ja ota keltuainen talteen. Sekoita keskenään sipuli, munahake, anjovissilppu, raaka keltuainen ja majoneesi. Jaa seos perunanpuolikkaille. Suikaloi punasipuli ohuelti, hienonna ruohosipuli ja koristele perunasuupalat niillä.

2. Munanpuolikkaat ja kirjolohenmäti: Keitä munat koviksi ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja halkaise ne. Laita jokaiselle munanpuolikkaalle nokare ranskankermaa ja sen jälkeen nokare mätiä. Koristele ruohosipulinkorsilla ja pyöräytä myllystä päälle mustapippuria.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetyt munanpuolikkaat