Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Silligratiini porsaankyljellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vanhan ajan silligratiini maistuu joulupöydässä.

4 annosta

  • 250 g suolasillifileitä
  • 200 g porsaankylkeä
  • 750 g perunoita
  • 2½ dl kuohukermaa
  • 2½ dl maitoa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • vastajauhettua valkopippuria
  • 1 sipuli
  • 50 g voita

Valmistusohje

1. Liota sillifileitä noin kuusi tuntia, vaihda välillä vesi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sulata pannulla puolet voista ja kuullota sipuli, älä ruskista. Nosta sipuliviipaleet sivuun odottamaan. Leikkaa liha ensin ohuiksi viipaleiksi ja sitten noin sentin suikaleiksi. Paista lihasuikaleita, kunnes ne saavat hieman väriä. Älä kuitenkaan ruskista liikaa.

2. Kuori perunat ja leikkaa ne noin 2 mm paksuiksi viipaleiksi. Voitele jäljelle jääneellä voilla uuninkestävä vuoka. Lado vuokaan kerroksittain perunoita, sipulia, silliä ja lihaa niin että ylimpänä on kerros perunoita. Ripottele kerrosten väliin valkopippuria.

3. Sekoita kerma, maito ja jauhot tasaiseksi kastikkeeksi, kaada vuokaan ja paista noin tunti.

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini