Silligratiini porsaankyljellä

Vanhan ajan silligratiini maistuu joulupöydässä.

4 annosta

  • 250 g suolasillifileitä
  • 200 g porsaankylkeä
  • 750 g perunoita
  • 2½ dl kuohukermaa
  • 2½ dl maitoa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • vastajauhettua valkopippuria
  • 1 sipuli
  • 50 g voita

Valmistusohje

1. Liota sillifileitä noin kuusi tuntia, vaihda välillä vesi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sulata pannulla puolet voista ja kuullota sipuli, älä ruskista. Nosta sipuliviipaleet sivuun odottamaan. Leikkaa liha ensin ohuiksi viipaleiksi ja sitten noin sentin suikaleiksi. Paista lihasuikaleita, kunnes ne saavat hieman väriä. Älä kuitenkaan ruskista liikaa.

2. Kuori perunat ja leikkaa ne noin 2 mm paksuiksi viipaleiksi. Voitele jäljelle jääneellä voilla uuninkestävä vuoka. Lado vuokaan kerroksittain perunoita, sipulia, silliä ja lihaa niin että ylimpänä on kerros perunoita. Ripottele kerrosten väliin valkopippuria.

3. Sekoita kerma, maito ja jauhot tasaiseksi kastikkeeksi, kaada vuokaan ja paista noin tunti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!