Leikkeet ja selleri-remoulade
Ranskalaisissa ravintoloissa tarjotaan usein selleriä remouladessa tai majoneesissa. Tätä hyvää sekoitusta kelpaa syödä niin lihan kuin kalankin kanssa.
Ainekset
- Kuudelle
Selleri-remoulade
- 350 g juuriselleriä karkeana raasteena
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl majoneesia
- 1 tl vaaleaa dijonsinappia
- suolaa ja mustapippuria
Tomaattimassa
- 6 tomaattia kaltattuna
- 1 valkosipulinkynsi puristettuna
- oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Leikkeet
- 6 isoa porsaanleikettä
- suolaa ja pippuria
- vehnäjauhoa
- vatkattu muna
- korppujauhoa
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki selleri-remouladen ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna maustua viileässä pari tuntia.
2. Soseuta tomaatit koneella ja valuta ne siivilässä. Kuumenna hieman öljyä, lisää tomaattimassa siihen, mausta valkosipulilla ja suolalla sekä pippurilla. Anna jäähtyä.
3. Nuiji tai painele nyrkillä porsaanleikkeitä litteämmiksi ja mausta ne. Kääntele ensin jauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa. Paista pannussa keskilämmöllä melko runsaassa rasvassa.
4. Aseta leikkeet vadille. Lusikoi jokaiselle leikkeelle nokare selleri-remouladea ja tomaattimassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"