Kyljykset sienikastikkeella
Niin helppoa ja niin hyvää! Tämä ei ehkä ole ruokaa lastenkutsuille tai tyttöjen iltaan, mutta sitä parempaa muille päivällisille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 porsaankyljystä
- paprikajauhetta
- 400 g pieniä herkkusieniä
- 2 rkl voita
- 1-2 rkl vehnäjauhoja
- 3-4 dl kermaa
- halutessasi, 3 rkl portviiniä tai madeiraa
- juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta kyljykset ja paista niitä 3 minuuttia molemmin puolin. Lisää pannuun ¾ dl vettä ja anna porista kannen alla 2-3 minuuttia. Laita kyljykset uunivuokaan, siivilöi liemi päälle.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
3. Viipaloi puolet sienistä. Paista ne voissa kattilassa kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi viinillä.
4. Kaada kastike kyljyksille, ripottele päälle juusto. Gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
5. Tarjoile paistettujen perunoiden kanssa, ruskista loput sienet lisukkeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka