Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Talon tomaattikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun löydät hyviä tomaatteja, kannattaa kokeilla oman tomaattikastikkeen tekoa. Sitä voi käyttää jauhelihakastikkeen tai erilaisten patojen pohjana, pizzan tomaattikastikkeena tai vain omana kastikkeenaan.

Neljälle

  • 1 kg tomaatteja
  • 1 keltasipuli
  • 2 tl etikkaa, 24%
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitallinen rouhittua valkopippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua inkivääriä

Valmistusohje

1. Kalttaa tomaatit (kasta ne hetkeksi kiehuvaan veteen) ja poista kuoret. Sekoita tomaatit nopeasti tehosekoittimessa tai hienonna ne käsin. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Sekoita tomaatit, sipuli, etikka, sokeri, suola, pippuri, paprikajauhe ja inkivääri kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen ilman kantta n. 30 minuuttia kunnes kastike on sakeutunut.

3. Kaada kuuma tomaattikastike kuumiin, huolellisesti puhdistettuihin lasipurkkeihin. Anna jäähtyä ja laita kylmään. Säilytä kylmässä.

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattikastike