Talon tomaattikastike
Kun löydät hyviä tomaatteja, kannattaa kokeilla oman tomaattikastikkeen tekoa. Sitä voi käyttää jauhelihakastikkeen tai erilaisten patojen pohjana, pizzan tomaattikastikkeena tai vain omana kastikkeenaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg tomaatteja
- 1 keltasipuli
- 2 tl etikkaa, 24%
- 1 dl kidesokeria
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitallinen rouhittua valkopippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl jauhettua inkivääriä
Valmistusohje
1. Kalttaa tomaatit (kasta ne hetkeksi kiehuvaan veteen) ja poista kuoret. Sekoita tomaatit nopeasti tehosekoittimessa tai hienonna ne käsin. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Sekoita tomaatit, sipuli, etikka, sokeri, suola, pippuri, paprikajauhe ja inkivääri kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen ilman kantta n. 30 minuuttia kunnes kastike on sakeutunut.
3. Kaada kuuma tomaattikastike kuumiin, huolellisesti puhdistettuihin lasipurkkeihin. Anna jäähtyä ja laita kylmään. Säilytä kylmässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka