Talon vadelmapiiras

Valmista tämä piiras vadelmien ollessa parhaimmillaan!

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Pohja

  • 150 g voita
  • 150 g vehnäjauhoja
  • ¼ dl kylmää vettä

Täyte

  • 1 l vadelmia
  • 1 lasi puna- tai mustaviinimarjahyytelöä
  • halutessasi, 2 rkl kirschiä (kirsikkalikööriä)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Nypi yhteen voi ja jauhot muruiseksi massaksi, työstä sitten mukaan vesi. Litistä taikina käsin ja laita se kylmään 1 tunniksi.

3. Ota esiin matala piirasvuoka, mielellään irtopohjavuoka. Kaulitse taikina pitkulaiseksi levyksi, taita molemmat päät keskikohtaa kohti niin että taikinasta tulee kolminkertainen, ja kaulitse toiseen suuntaan. Toista kolmeen kertaan ja kaulitse sitten taikina levyksi, joka peittää vuoan. Painele taikina vuokaan ja pistele pohja. Paista pohja kypsäksi uunissa, n. 20 minuuttia.

4. Sulata sillä aikaa hyytelö kattilassa miedolla lämmöllä, lisää halutessasi kirsch. Vatkaa vispilällä niin että hyytelöstä tulee sileää.

5. Anna piiraspohjan jäähtyä hieman ja täytä se sitten peratuilla vadelmilla. Lusikoi päälle sula hyytelö ja anna jäähtyä. Tarjoile täysin ilman kermaa, omana herkkunaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!