Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mausteisia vihanneksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän kasvisruoan voit tarjota joko omana pääruokanaan tai lihan lisukkeena. Jos tarjoat sen pääruokana, sopii keitetty hirssi tai riisi hyvin seuralaiseksi.

4 annosta

  • 400 g kiinteitä perunoita
  • 3 keskikokoista porkkanaa
  • 400 g tuoretta parsakaalia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½-1 punaista chiliä
  • 2-3 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja porkkanat. Paloittele perunat, viipaloit porkkanat ja pieni parsakaali. Keitä ensin perunoita ja porkkanoita vedessä noin 10 minuuttia. Lisää parsakaali ja keitä vielä noin 4 minuuttia. Kaada vesi pois.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannussa keskilämpöiseksi ja kuullota sipulia ja valkosipulia noin 3 minuutin ajan. Puolita chili pitkittäin, poista siemenet ja hienonna.

3. Kaada joukkoon chili, kurkuma, muskotti, kaneli, inkivääri, suola ja pippuri. Kaada vihannekset mausteseoksen joukkoon ja kuullota matalalla lämmöllä 3-4 minuutin ajan.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry