Mausteisia vihanneksia
Tämän kasvisruoan voit tarjota joko omana pääruokanaan tai lihan lisukkeena. Jos tarjoat sen pääruokana, sopii keitetty hirssi tai riisi hyvin seuralaiseksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 400 g kiinteitä perunoita
- 3 keskikokoista porkkanaa
- 400 g tuoretta parsakaalia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ½-1 punaista chiliä
- 2-3 rkl ruokaöljyä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl jauhettua muskottipähkinää
- 1 tl jauhettua kanelia
- 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja porkkanat. Paloittele perunat, viipaloit porkkanat ja pieni parsakaali. Keitä ensin perunoita ja porkkanoita vedessä noin 10 minuuttia. Lisää parsakaali ja keitä vielä noin 4 minuuttia. Kaada vesi pois.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannussa keskilämpöiseksi ja kuullota sipulia ja valkosipulia noin 3 minuutin ajan. Puolita chili pitkittäin, poista siemenet ja hienonna.
3. Kaada joukkoon chili, kurkuma, muskotti, kaneli, inkivääri, suola ja pippuri. Kaada vihannekset mausteseoksen joukkoon ja kuullota matalalla lämmöllä 3-4 minuutin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka