Mausteista kana-palsternakkapataa
Keittiömestari Sami Tallbergin mausteinen kana-palsternakkapata sopii tarjoiltavaksi yksin tai riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 4 marinoimatonta kanankoipea
- suolaa
- pippuria
- 1 dl öljyä
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 laakerinlehteä
- ½ nippua timjamia
- 1 rkl garam masala -mausteseosta
- 2 dl valkoviiniä
- 200 g palsternakkaa
- 100 g vihreitä linssejä
- 1,5 l kanalientä
- 3 rkl maissijauhoa
- 1 dl kylmää vettä
- 2 dl Alpro soya -ruoanlaittovalmistetta
- 1 nippu korianteria
Valmistusohje
1. Mausta kanankoivet kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Ruskista ne paistokasarissa.
2. Hienonna sipulit. Lisää ne ja murskatut valkosipulinkynnet kanankoipien joukkoon. Lisää laakerinlehdet, hienonnettu timjami sekä garam masala. Kuullota aineksia välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
3. Lisää valkoviini. Anna kiehahtaa 5 minuutin ajan.
4. Kuori ja paloittele palsternakka.
5. Lisää kanankoipien joukkoon palsternakka, linssit sekä kanaliemi. Anna hautua tunnin ajan, kunnes kana on kypsää.
6. Sekoita maissijauho kylmään veteen ja lisää pannulle. Sekoita joukkoon Alpro soya -ruoanlaittovalmiste ja hienonnettu korianteri.
7. Tarjoile sellaisenaan tai halutessasi riisin kanssa.
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka