Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mausteista kana-palsternakkapataa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keittiömestari Sami Tallbergin mausteinen kana-palsternakkapata sopii tarjoiltavaksi yksin tai riisin kera.

Ainekset

  • 4 marinoimatonta kanankoipea
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 dl öljyä
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • ½ nippua timjamia
  • 1 rkl garam masala -mausteseosta
  • 2 dl valkoviiniä
  • 200 g palsternakkaa
  • 100 g vihreitä linssejä
  • 1,5 l kanalientä
  • 3 rkl maissijauhoa
  • 1 dl kylmää vettä
  • 2 dl Alpro soya -ruoanlaittovalmistetta
  • 1 nippu korianteria

Valmistusohje

1. Mausta kanankoivet kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Ruskista ne paistokasarissa.

2. Hienonna sipulit. Lisää ne ja murskatut valkosipulinkynnet kanankoipien joukkoon. Lisää laakerinlehdet, hienonnettu timjami sekä garam masala. Kuullota aineksia välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet.

3. Lisää valkoviini. Anna kiehahtaa 5 minuutin ajan.

4. Kuori ja paloittele palsternakka.

5. Lisää kanankoipien joukkoon palsternakka, linssit sekä kanaliemi. Anna hautua tunnin ajan, kunnes kana on kypsää.

6. Sekoita maissijauho kylmään veteen ja lisää pannulle. Sekoita joukkoon Alpro soya -ruoanlaittovalmiste ja hienonnettu korianteri.

7. Tarjoile sellaisenaan tai halutessasi riisin kanssa.

(MTV3)

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata