Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tanskalainen riisipuuro ja kirsikkakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile tänä jouluna riisipuuroa hieman perinteistä poiketen. Tanskalaisena versiona saat puuroon ripauksen eksotiikkaa. Tämä herkku nautitaan kirsikkakeiton kanssa.

Ainekset

  • 5 dl kylmää riisipuuroa
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl paahdettuja mantelilastuja
  • 1 kokonainen manteli
  • jauhettua kanelia

Kirsikkakeitto

  • noin 250 g kivettömiä pakastekirsikoita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 sitruuna
  • hieman perunajauhoja saostukseen

Valmistusohje

Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Sekoita se kylmään riisipuuroon. Lisää joukkoon hieman kanelia, paahdetut mantelilastut ja kokonainen manteli.

Laita tarjoilukulhoon ja jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Tarjoile lämpimän kirsikkakeiton kanssa.

Laita kirsikat, vesi, sokeri ja sitruunanmehu kattilaan. Hauduta hiljalleen, kunnes kaikki sokeri on liuennut. Saosta tilkalla kylmään veteen sekoitettua perunajauhoa. Jatka kypsentämistä vielä viisi minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Riisipuuro