Taskurapua hovinmestarinkastikkeella
Kun kesä vaihtuu syksyyn, on äyriäisten aika. Tarjoile silloin taskurapua tällä herkullisella kastikkeella.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 2 vastakeitettyä taskurapua
Hovimestarinkastike
- ½ dl sinappia
- 1 rkl sokeria
- 1 maustemitta suolaa
- ½ maustemittaa jauhettua valkopippuria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 dl rapsiöljyä
- 1 dl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Hovimestarinkastike: Sekoita sinappi, sokeri, suola, pippuri ja viinietikka. Lisää öljy tippa kerrallaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Kastikkeesta pitää tulla kiiltävä ja paksu. Jos lisäät öljyn liian nopeasti, kastike voi juoksettua. Lisää lopuksi hienonnettu tilli.
2. Perkaa taskuravut näin: Laita taskurapu selälleen pyrstöevä sinua kohti. Käännä pyrstöevä ylös ja itseäsi kohti ja murra se irti. Taita sakset ravun keskustaa kohti ja murra ne irti vetämällä niitä itseäsi kohti. Irrota keho selkäpanssarista puristamalla sitä takaosasta molemmin peukaloin. Poista kidukset.
Käännä selkäpanssaria niin että silmät ovat itseäsi kohti. Purista molemmilla peukaloilla suuta alaspäin juuri silmien takaa kunnes kuulet naksahduksen. Nosta suu hitaasti suoraan ylöspäin panssarista, silloin mahalaukku tulee automaattisesti mukana.
3. Syö näin: Vedä pois kalvo, joka on peittänyt kehoa panssarin sisällä. Raaputa pois kaikki mitä panssarissa on kiinni – tumma, pehmeä ja kermainen liha joka maistuu vahvalta. Murskaa sakset pähkinänsärkijällä tai vasaralla. Perkaa keho leikkaamalla sisäänpäin niistä aukoista, jossa jalat sijaitsivat. Murra auki yläosa niin, että aukot avautuvat ja voit kaivaa lihat pois.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku