1. Päivä 1: Kuumenna vesi 85 asteeseen. Laita siihen ruisrouhe, ruishiutaleet ja pellavansiemenet likoamaan yön yli.
2. Päivä 2: Tee esitaikina sekoittamalla hapantaikina, hiiva ja ruisjauhot liotettuihin aineksiin. Anna seistä 1 tunti. Lisää jogurtti, siirappi, suola, ruisjauhot, ruissihtijauhot, erikoisvehnäjauhot, auringonkukansiemenet ja hunaja, ja työstä taikinaa voimakkaasti koneella vähintään 5 minuuttia. Anna taikinan kohota kulhossa 1 tunti.
3. Jaa tahmea taikina 4 voideltuun 1 ½ litran vuokaan. Penslaa pinnat vedellä ja kohota leipiä vuoissaan 1 tunti. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita leivät kuumaan uuniin, alenna lämpö 175 asteeseen 5 minuutin jälkeen ja paista leivät kypsiksi n. 45 minuuttia.