1. Huuhtele vehnänjyvät ja liota niitä vedessä 4 tuntia.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää rapsiöljy, suola ja anis. Sekoita mukaan vehnänjyvät, kaurahiutaleet ja suurin osa vehnäjauhoista. Työstä voimakkaasti, 6 minuuttia monitoimikoneella tai 12 minuuttia käsin. Anna kohota liinan alla 45 minuuttia lähes kaksinkertaiseksi.
3. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa voimakkaasti hetki. Jos taikina on hyvin löysä, työstä siihen hieman lisää jauhoja. Painele taikina litteäksi, n. 30x30 cm levyksi. Kääri kokoon ja aseta sauma alaspäin voidellulle pellille, näin leivästä tulee korkea.
4. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Leikkaa leipään viilto terävällä veitsellä. Anna kohota 25 minuuttia liinan alla, kunnes taikina kohoaa nopeasti, jos sitä pistää kevyesti sormella.
5. Paista uunin keskitasolla ensin 10 minuuttia, alenna uunin lämpöä 200 asteeseen ja paista vielä 40 minuuttia.