Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täytetyt hampurilaissämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hyvin maustettu jauhelihataikina tarjoillaan paahdetuissa hampurilaissämpylöissä. Nopeasti ja helposti laitettavaa ruokaa aloittelevalle kokille!

Kahdelle

  • 300 g kevyttä naudan jauhelihaa
  • ½ keltasipuli
  • ½ dl tomaattiketsuppia
  • 2 rkl vettä
  • ½ rkl viinietikkaa
  • ½ tl worchestershirekastiketta
  • ½ tl sinappia
  • 1 maustemitta valkosipulijauhetta
  • 3 tippaa tabascoa
  • suolaa

Tarjoiluun

  • 2 isoa hampurilaissämpylää
  • 2 tomaattiviipaletta
  • punasipulirenkaita
  • perunalastuja

Valmistusohje

1. Paista jauheliha isossa paistinpannussa noin 10 minuuttia aika kuumalla levyllä. Sekoittele jotta liha murustuu eikä tartu pannuun. Alenna lämpöä, jos liha alkaa tummua liikaa. Kuori ja hienonna sipuli, lisää pannuun ja paista noin 2 minuuttia samalla sekoittaen.

2. Lisää ketsuppi, vesi, viinietikka, worchestershirekastike, sinappi, valkosipulijauhe, tabasco ja suola. Anna porista kannen alla noin 10 minuuttia. Jos seos vaikuttaa kuivalta, lisää hieman vettä, mutta maksimissaan ½ dl. Seoksen tulee olla paksu ja mehukas, ei vetinen.

3. Paahda hampurilaissämpylöiden puolikkaat lihan kypsyessä, näin niistä ei tule taikinaisia, kun täytät ne. Lusikoi puolet lihaseoksesta kummallekin sämpylän alapuolikkaalle. Laita päälle tomaattia ja punasipulia. Laita hampurilaissämpylöiden kannet päälle ja tarjoile hampurilaisena. Tarjoile perunalastujen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen