Täytetyt hampurilaissämpylät

Hyvin maustettu jauhelihataikina tarjoillaan paahdetuissa hampurilaissämpylöissä. Nopeasti ja helposti laitettavaa ruokaa aloittelevalle kokille!

Kahdelle

  • 300 g kevyttä naudan jauhelihaa
  • ½ keltasipuli
  • ½ dl tomaattiketsuppia
  • 2 rkl vettä
  • ½ rkl viinietikkaa
  • ½ tl worchestershirekastiketta
  • ½ tl sinappia
  • 1 maustemitta valkosipulijauhetta
  • 3 tippaa tabascoa
  • suolaa

Tarjoiluun

  • 2 isoa hampurilaissämpylää
  • 2 tomaattiviipaletta
  • punasipulirenkaita
  • perunalastuja

Valmistusohje

1. Paista jauheliha isossa paistinpannussa noin 10 minuuttia aika kuumalla levyllä. Sekoittele jotta liha murustuu eikä tartu pannuun. Alenna lämpöä, jos liha alkaa tummua liikaa. Kuori ja hienonna sipuli, lisää pannuun ja paista noin 2 minuuttia samalla sekoittaen.

2. Lisää ketsuppi, vesi, viinietikka, worchestershirekastike, sinappi, valkosipulijauhe, tabasco ja suola. Anna porista kannen alla noin 10 minuuttia. Jos seos vaikuttaa kuivalta, lisää hieman vettä, mutta maksimissaan ½ dl. Seoksen tulee olla paksu ja mehukas, ei vetinen.

3. Paahda hampurilaissämpylöiden puolikkaat lihan kypsyessä, näin niistä ei tule taikinaisia, kun täytät ne. Lusikoi puolet lihaseoksesta kummallekin sämpylän alapuolikkaalle. Laita päälle tomaattia ja punasipulia. Laita hampurilaissämpylöiden kannet päälle ja tarjoile hampurilaisena. Tarjoile perunalastujen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!