Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tomaattikyljykset perunapedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kypsyttämällä kyljykset loppuun uunissa et tarvitse montakaan minuuttia hellan ääressä, vaan ruoka hoitaa itse itsensä.

4-5 hengelle

  • 4-5 siankyljystä
  • suolaa ja pippuria
  • 3/4 kg perunoita
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 1-2 dl kanalientä
  • 1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 75 g karkeasti raastettua juustoa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Sirota kerrosten väliin suolaa, pippuria ja kuminoita. Kaada päälle kanaliemi ja laita vuoka uunin keskitasolle 10 minuutiksi.

2. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla ja ruskista ne molemmilta puolilta. Aseta ne uunivuokaan perunoiden päälle ja jatka paistamista uunissa, kunnes perunat ovat kypsiä.

3. Laita valutettu tomaatti jokaiselle kyljykselle, ripota juustoraastetta päälle ja gratinoi vielä uunissa, kunnes juusto on sulanut.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset