Tomaattikyljykset perunapedillä
Kypsyttämällä kyljykset loppuun uunissa et tarvitse montakaan minuuttia hellan ääressä, vaan ruoka hoitaa itse itsensä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4-5 hengelle
- 4-5 siankyljystä
- suolaa ja pippuria
- 3/4 kg perunoita
- 1 tl kuminansiemeniä
- 1-2 dl kanalientä
- 1 purkki kokonaisia tomaatteja
- 75 g karkeasti raastettua juustoa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Sirota kerrosten väliin suolaa, pippuria ja kuminoita. Kaada päälle kanaliemi ja laita vuoka uunin keskitasolle 10 minuutiksi.
2. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla ja ruskista ne molemmilta puolilta. Aseta ne uunivuokaan perunoiden päälle ja jatka paistamista uunissa, kunnes perunat ovat kypsiä.
3. Laita valutettu tomaatti jokaiselle kyljykselle, ripota juustoraastetta päälle ja gratinoi vielä uunissa, kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka