Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uuniperunat kasvistäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on hyvää ruokaa silloin kun sinun tekee mieli jotain oikein täyttävää. Toisaalta ruokalaji vaatii hieman askartelua, toisaalta perunat voi valmistella hyvissä ajoin ja ne tarvitsee vain lämmittää ennen ruokailua. Tarjoile ison sekasalaatin kera.

Neljälle

  • 4 uuniperunaa
  • 4 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
  • hienonnettuja yrttejä
  • hieman puristettua valkosipulia
  • vastaraastettua parmesaanijuustoa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Halkaise perunat pituussuuntaan ja paista niitä uunissa 30 minuuttia 200 asteessa.

2. Anna perunoiden jäähtyä hieman ennen kuin koverrat niistä sisukset. Sekoita sisus hienonnettujen yrttien, ranskankerman, juustoraasteen, valkosipulin, suolan ja pippurin kera.

3. Täytä perunat seoksella ja ripottele päälle vielä kunnolla parmesaaniraastetta. Gratinoi kuuman grillivastuksen alla 275 asteessa kunnes perunat ovat saaneet kauniin värin.

Tuoreimmat aiheesta

Uuniperuna