Uuniperunat kasvistäytteellä
Tämä on hyvää ruokaa silloin kun sinun tekee mieli jotain oikein täyttävää. Toisaalta ruokalaji vaatii hieman askartelua, toisaalta perunat voi valmistella hyvissä ajoin ja ne tarvitsee vain lämmittää ennen ruokailua. Tarjoile ison sekasalaatin kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 uuniperunaa
- 4 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
- hienonnettuja yrttejä
- hieman puristettua valkosipulia
- vastaraastettua parmesaanijuustoa
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
1. Halkaise perunat pituussuuntaan ja paista niitä uunissa 30 minuuttia 200 asteessa.
2. Anna perunoiden jäähtyä hieman ennen kuin koverrat niistä sisukset. Sekoita sisus hienonnettujen yrttien, ranskankerman, juustoraasteen, valkosipulin, suolan ja pippurin kera.
3. Täytä perunat seoksella ja ripottele päälle vielä kunnolla parmesaaniraastetta. Gratinoi kuuman grillivastuksen alla 275 asteessa kunnes perunat ovat saaneet kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku