Kana-kinkkugratiini sellerillä
Tämä on helposti valmistettavaa juhlaruokaa. Valmistele etukäteen ja gratinoi uunissa juuri ennen tarjoilua. Keitetty raakariisi on hyvä lisuke.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 300 g suikaloitua kanaa
- 300 g savukinkkua
- 2 lehtisellerin vartta
- 1 dl ranskankermaa
- 1 dl valkoviiniä
- jauhettua valkopippuria
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 1 ½ dl juustoraastetta
Tarjoiluun
- salaattia
- keitettyjä vihanneksia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suikaloi kana ja kinkku, laita uuninkestävään vuokaan. Kuutioi selleri ja aseta vuokaan. Mausta pippurilla ja oreganolla.
2. Raasta juusto karkeasti. Sekoita ranskankerma ja viini, kaada vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen.
3. Gratinoi uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes ruoka on kauniin kullanruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa