Täytteitä uuniperunalle
Täytetty uuniperuna voi olla kokonainen ateria. Liha- ja vuohenjuustotäytteen tekoon tarvitset monitoimikoneen tai tehosekoittimen. Muut täytteet vain sekoitetaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 uuniperunaa (esim. rosamunda)
- öljyä vuokaan
Savusilakkatäyte
- 300 g perattua savusilakkaa
- 1 punasipuli
- 3 rkl appelsiininkukkahunajaa
- 12 kaprista
- muskottiraastetta
- suolaa ja valkopippuria
Savulihatäyte
- 150 g savustettua lihaa
- 2 rkl ranskankermaa
- pätkä piparjuurta
- 1-2 rkl puolukoita
Currytäyte
- 1 pieni purkki raejuustoa (250 g)
- ½ punainen paprika
- ½ - 1 rkl curryä
- 1 salaattisipuli
Vuohenjuustotäyte
- 150 g vuohenjuustoa
- ½ dl ranskankermaa
- 1 rkl persiljaa hienonnettuna
- 1 tl hunajaa
Valmistusohje
1. Uuniperunat: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese harjalla perunat perusteellisesti ja pistele niihin reikiä esim. hammastikulla. Asettele perunat voideltuun uunivuokaan ja paista uunissa tunti. Kokeile tikulla, milloin peruna on pehmeä kauttaaltaan.
2. Savusilakkatäyte: Perkaa ja pieni savusilakat, kuori ja silppua sipuli hienoksi. Sekoita ne keskenään kulhossa. Lämmitä hunajaa, niin että sitä voi valuttaa seoksen päälle. Mausta raastetulla muskotilla ja pippurilla sekä tarvittaessa suolalla.
3. Savulihatäyte: Kuutioi liha. Kuori ja raasta piparjuuri. Laita lihakuutiot ja ranskankerma koneeseen ja hienonna, lisää piparjuuriraaste. Ripottele päälle puolukoita.
4. Currytäyte: Leikkaa paprikanpuolikas pienenpieniksi kuutioiksi. Hienonna salaattisipuli pieneksi. Yhdistä raejuusto, paprikahake ja curry. Ripota päälle sipulisilppu.
5. Vuohenjuustotäyte: Hienonna persilja. Miksaa koneella vuohenjuusto, ranskankerma ja persilja. Sekoita lopuksi joukkoon hunaja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi