Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Teeleipä latva-artisokkasalaatilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile itsellesi kasvisvoileipä, kun haluat syödä jotakin yksinkertaista.

Yhdelle

  • 1 teeleipä
  • voita leivän päälle

Latva-artisokkasalaatti

  • 2 latva-artisokanpohjaa (säilyke)
  • 1 maustemitta valkoviinietikkaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 5 palaa aurinkokuivattua tomaattia
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Suikaloi latva-artisokanpohjat ja sekoita suikaleisiin viinietikka, öljy, suola ja pippuri.

2. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne. Suikaloit tomaatit ohuesti. Lisää valkosipuli ja tomaatti latva-artisokkaseokseen.

3. Levitä teeleivälle voita ja asettele päälle artisokkasalaattia.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisvoileipä