Teeleipä latva-artisokkasalaatilla
Tarjoile itsellesi kasvisvoileipä, kun haluat syödä jotakin yksinkertaista.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Yhdelle
- 1 teeleipä
- voita leivän päälle
Latva-artisokkasalaatti
- 2 latva-artisokanpohjaa (säilyke)
- 1 maustemitta valkoviinietikkaa
- 2 tl oliiviöljyä
- 1 maustemitta suolaa
- 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- 5 palaa aurinkokuivattua tomaattia
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Suikaloi latva-artisokanpohjat ja sekoita suikaleisiin viinietikka, öljy, suola ja pippuri.
2. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne. Suikaloit tomaatit ohuesti. Lisää valkosipuli ja tomaatti latva-artisokkaseokseen.
3. Levitä teeleivälle voita ja asettele päälle artisokkasalaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi