Possupyyt oliivien kera

Vihreät oliivit pimentotäytteellä antavat lihapyille mukavasti suolaisuutta. Saat vaihtelua käyttämällä mustia oliiveja. Jos ostat oliivit kivellisinä, huomaat ne paljon maukkaammiksi, mutta joudut toki itse poistamaan kivet.

Neljälle

  • 600 g sikajauhelihaa
  • 1 muna
  • suolaa ja pippuria
  • 1 purkki pimentotäytteisiä oliiveja
  • paprikajauhetta
  • 2-3 dl kanalientä
  • ½ dl persiljasilppua
  • oliiviöljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita jauhelihaan muna, suola ja pippuri.

2. Muotoile munan kokoisia puikuloita ja työnnä jokaiseen kaksi oliivia. Puuteroi pyörykät ulkopuolelta paprikajauheella. Ruskista pyyt kauttaaltaan pannulla ja siirrä matalaan pataan.

3. Kaada päälle lihaliemi ja keitä hiljaa kannen alla noin 15 minuuttia. Sirottele päälle persiljasilppua tai muuta yrttivihreää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.