Possupyyt oliivien kera
Vihreät oliivit pimentotäytteellä antavat lihapyille mukavasti suolaisuutta. Saat vaihtelua käyttämällä mustia oliiveja. Jos ostat oliivit kivellisinä, huomaat ne paljon maukkaammiksi, mutta joudut toki itse poistamaan kivet.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 600 g sikajauhelihaa
- 1 muna
- suolaa ja pippuria
- 1 purkki pimentotäytteisiä oliiveja
- paprikajauhetta
- 2-3 dl kanalientä
- ½ dl persiljasilppua
- oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Sekoita jauhelihaan muna, suola ja pippuri.
2. Muotoile munan kokoisia puikuloita ja työnnä jokaiseen kaksi oliivia. Puuteroi pyörykät ulkopuolelta paprikajauheella. Ruskista pyyt kauttaaltaan pannulla ja siirrä matalaan pataan.
3. Kaada päälle lihaliemi ja keitä hiljaa kannen alla noin 15 minuuttia. Sirottele päälle persiljasilppua tai muuta yrttivihreää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku