Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Possupyyt oliivien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vihreät oliivit pimentotäytteellä antavat lihapyille mukavasti suolaisuutta. Saat vaihtelua käyttämällä mustia oliiveja. Jos ostat oliivit kivellisinä, huomaat ne paljon maukkaammiksi, mutta joudut toki itse poistamaan kivet.

Neljälle

  • 600 g sikajauhelihaa
  • 1 muna
  • suolaa ja pippuria
  • 1 purkki pimentotäytteisiä oliiveja
  • paprikajauhetta
  • 2-3 dl kanalientä
  • ½ dl persiljasilppua
  • oliiviöljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita jauhelihaan muna, suola ja pippuri.

2. Muotoile munan kokoisia puikuloita ja työnnä jokaiseen kaksi oliivia. Puuteroi pyörykät ulkopuolelta paprikajauheella. Ruskista pyyt kauttaaltaan pannulla ja siirrä matalaan pataan.

3. Kaada päälle lihaliemi ja keitä hiljaa kannen alla noin 15 minuuttia. Sirottele päälle persiljasilppua tai muuta yrttivihreää.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat