Gnoccheja punajuurten ja balsamico-siirapin kera
Tämä ruokalaji sopii niin lihan, linnun kuin kalan seuraan. Alkuruokana reseptistä riittää neljälle, pääruokana kahdelle.
4 annosta
- 4 perunaa
- 1 kananmuna
- 3 dl jauhoja
- ½ tl suolaa
- 2 rkl voita
- 2½ dl balsamiviinietikkaa
- 250 g fetajuustoa
- 2 rkl voita
- 1 dl pinjansiemeniä
- 5 tuoretta punajuurta
- ½ dl sokeria
Valmistusohje
1. Keitä perunat soseeksi. Kaada joukkoon jauhot, suola ja kananmuna ja sekoita kunnes seos on taikinamaista. Rullaa taikinasta tanko ja leikkaa se puoliksi. Keitä taikinapaloja kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan. Kun perunagnocchit kelluvat veden pinnalla, ne ovat valmiita. Kaada vesi pois ja sekoita joukkoon voi.
2. Paahda pinjansiemeniä uunissa 175 asteessa 10 minuutin ajan. Sekoita silloin tällöin. Keitä balsamiviinietikan ja sokerin seos kokoon puoleen alkuperäisestä määrästä. Jäähdytä. Keitä punajuuret pehmeiksi ja anna jäähtyä. Sen jälkeen kuori ja leikkaa neljään lohkoon. Muhenna fetajuusto.
3. Asettele gnocchit, punajuuret ja feta lautaselle. Pirskota päälle balsamicosiirappia ja ripottele päälle vielä paahdettuja pinjansiemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"