Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kuitusämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sekoita mieliryynejäsi ja leseitäsi: vehnäleseitä, pellavansiemeniä, kaurarouhetta. Leivo sitten terveyssämpylöitä.

25 sämpylää

  • 50 g hiivaa
  • 4,5 dl vettä
  • 0,5 dl appelsiinimehua
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • 1 dl rusinoita
  • 2 dl ryynisekoitusta
  • 6 dl grahamjauhoa
  • n. 4 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen ja sekoita siihen muut ainekset ja lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että saat joustavan taikinan. Vaivaa taikina kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vaivaa taikinaa, pyöritä 2-3 pitkää säiettä ja leikkaa ne paloiksi. Pyöritä paloista pyöreähköjä sämpylöitä ja siirrä ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Peitä ja anna nousta 20 minuuttia.

3. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Penslaa sämpylät kuumalla vedellä uunista otettuasi. Jäähdytä ritilällä.

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät