Texmex-pihvejä ja keltaista couscousta

Mausta jauhelihapihvit meksikolaisittain ja piristä couscous keltaisella kurkumalla. Lisänä maistuu tomaatti- tai salsakastike.

4 annosta

    Pihvit

    • 400 g naudan jauhelihaa
    • 2 rkl korppujauhoja
    • ½ dl maitoa
    • ½ sipuli
    • 2 tl Taco-mausteseosta
    • suolaa ja pippuria
    • voita paistamiseen

    Couscous

    • 5 dl kasvislientä
    • 350 g couscousta
    • 2 rkl voita
    • 1 tl kurkumaa

    Valmistusohje

    1. Pihvit: Anna korppujauhojen turvota maidossa vähintään 10 minuuttia. Hienonna puolikas sipuli. Sekoita jauhelihan joukkoon suola ja pippuri sekä korppujauhoseos ja sipuli. Mausta Taco-mausteseoksella. Muotoile jauhelihataikinasta 8 tasakokoista pihviä ja paista ne voissa.

    2. Couscous: Kiehauta kasvisliemi ja mausta kurkumalla. Kaada kasvisliemi couscous-suurimoiden päälle ja jätä kannen alle turpoamaan viideksi minuutiksi. Nosta kansi, sekoita suurimoiden joukkoon voi ja kuohkeuta haarukalla.

    3. Tarjoa pihvien lisänä couscousta, kasviksia ja maun mukaan tomaatti- tai salsakastiketta.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!