Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Texmex-pihvejä ja keltaista couscousta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mausta jauhelihapihvit meksikolaisittain ja piristä couscous keltaisella kurkumalla. Lisänä maistuu tomaatti- tai salsakastike.

4 annosta

    Pihvit

    • 400 g naudan jauhelihaa
    • 2 rkl korppujauhoja
    • ½ dl maitoa
    • ½ sipuli
    • 2 tl Taco-mausteseosta
    • suolaa ja pippuria
    • voita paistamiseen

    Couscous

    • 5 dl kasvislientä
    • 350 g couscousta
    • 2 rkl voita
    • 1 tl kurkumaa

    Valmistusohje

    1. Pihvit: Anna korppujauhojen turvota maidossa vähintään 10 minuuttia. Hienonna puolikas sipuli. Sekoita jauhelihan joukkoon suola ja pippuri sekä korppujauhoseos ja sipuli. Mausta Taco-mausteseoksella. Muotoile jauhelihataikinasta 8 tasakokoista pihviä ja paista ne voissa.

    2. Couscous: Kiehauta kasvisliemi ja mausta kurkumalla. Kaada kasvisliemi couscous-suurimoiden päälle ja jätä kannen alle turpoamaan viideksi minuutiksi. Nosta kansi, sekoita suurimoiden joukkoon voi ja kuohkeuta haarukalla.

    3. Tarjoa pihvien lisänä couscousta, kasviksia ja maun mukaan tomaatti- tai salsakastiketta.

    Tuoreimmat aiheesta

    Jauhelihapihvit