Kalapullat ja katkaravut currykastikkeessa sekä juurescouscous
Tämän herkullisen kalaruoan valmistat helposti ja nopeasti pakastekalapullista. Myös tuoreet kalapullat tai -pihvit käyvät mainiosti. Currynmakuinen kastike täydentää makunautinnon.
4 annosta
- 200 g kalapullia
- 250 g katkarapuja kuorineen
- 2 dl ranskankermaa
- 1 tl currya
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Couscous
- 400 g pakastejuureksia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 4 dl couscous-suurimoita
- 5 dl kasvislientä
Valmistusohje
1. Juurescouscous: Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Kuullota juuressekoitusta öljyssä. Sekoita joukkoon couscous ja kuullota vielä minuutti. Siivilöi kuuma kasvisliemi juuresten ja couscousin päälle ja peitä kannella. Siirrä juurescouscous pois levyltä ja anna vetäytyä tarjoiluun saakka.
2. Kuumenna ranskankerma kiehuvaksi ja mausta currylla, suolalla ja pippurilla. Laimenna tarvittaessa vesitilkalla. Lisää kalapullat ja katkaravut ja kuumenna.
3. Sekoita couscous ilmavaksi haarukalla ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa currykastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka